Słoneczny deser z tapioki z z mango
Autor: KLData dodania: 31-08-2022Wyświetleń: 335
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Deser z tapioki z z mango.png)
Na koniec wakacji, spraw sobie przyjemność.
Przygotuj prosty i zdrowy i smakowity deser!
Słoneczny kolor i orzeźwiający smak, przyniesie Ci odprężenie :)
1 litr ulubionego mleka roślinnego owsianego, migdałowego ,
ryżowego, sojowego lub kokosowego, możesz też użyć mleka krowiego
100g (ok. pół szklanki) drobnej tapioki
2 łyżki ksylitolu, erytrolu lub ulubionego cukru
ziarenka z połowy laski wanilii lub szczypta pasty waniliowej
lub kilka kropel ekstraktu z wanilii
przecier z mango z puszki lub świeże mango
Mleko zagotuj z wybranym słodzidłem i wanilią
Wsyp tapiokę i gotuj na małym ogniu przez ok.20- 25 minut, dość często mieszaj żeby kuleczki nie przywierały do dna
Kiedy tapioka będzie gotowa, kuleczki staną się przezroczyste.
Gorący deser przełóż do 4-5 pucharków, gdy przestygną schowaj do lodówki
Na wierzch deseru wyłóż mus z mango lub pokrojone w kostkę świeże mango.
Smacznego :)
.png)
Na koniec wakacji, spraw sobie przyjemność.
Przygotuj prosty i zdrowy i smakowity deser!
Słoneczny kolor i orzeźwiający smak, przyniesie Ci odprężenie :)
1 litr ulubionego mleka roślinnego owsianego, migdałowego ,
ryżowego, sojowego lub kokosowego, możesz też użyć mleka krowiego
100g (ok. pół szklanki) drobnej tapioki
2 łyżki ksylitolu, erytrolu lub ulubionego cukru
ziarenka z połowy laski wanilii lub szczypta pasty waniliowej
lub kilka kropel ekstraktu z wanilii
przecier z mango z puszki lub świeże mango
Mleko zagotuj z wybranym słodzidłem i wanilią
Wsyp tapiokę i gotuj na małym ogniu przez ok.20- 25 minut, dość często mieszaj żeby kuleczki nie przywierały do dna
Kiedy tapioka będzie gotowa, kuleczki staną się przezroczyste.
Gorący deser przełóż do 4-5 pucharków, gdy przestygną schowaj do lodówki
Na wierzch deseru wyłóż mus z mango lub pokrojone w kostkę świeże mango.
Smacznego :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy