Mąka gryczana jasna 1kgOtrzymywana z nasion gryki, posiada wiele wartości odżywczych, przy niskim indeksie glikemicznym. Indeks glikemiczny 40 (podobnie jak kasza gryczana) przy wysokiej zawartości białka roślinnego (ponad 12 g/100g) daje szerokie możliwości…
MĄKA KOKOSOWA BIO 1kgmąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych,…
MĄKA KOKOSOWA BIO 500gmąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypieków, jako dodatek do deserów, koktajlów, musli, sałatek owocowych,…
Mąka kukurydziana 1kgMąka kukurydziana - otrzymywana jest przez oczyszczenie i rozdrobnienie ziarna kukurydzy. W swoim składzie zawiera wiele cennych substancji odżywczych: błonnik pokarmowy i białko, składniki mineralne: fosfor, żelazo oraz witaminy…
Mąka migdałowa 1kgZapraszam do spróbowania ciasta z użyciem właśnie mąki migdałowej. Zadziwiajacy smak. Gorąco polecam!kraj pochodzenia: Hiszpania, USACiasto pomarańczowe1 pomarańcza3 jajka250 g cukru200 g mąki migdałowej55 g mąki pszennej1 łyżeczka…
Mąka migdałowa 500g Zapraszam do spróbowania ciasta z użyciem właśnie mąki migdałowej. Zadziwiający smak. Gorąco polecam! kraj pochodzenia: Hiszpania, USA Bliskowschodnie ciasto pomarańczowe 1 pomarańcza 3 jajka 250 g cukru 200 g mąki migdałowej…
Mąka owsiana 1kgMąka owsiana stosowana jest głównie do wypieku chlebów mieszanych, w celu wzbogacenia ich smaku i poprawienia tekstury. Używa się jej też do wyrobu blinów, placków i ciasteczek.kraj pochodzenia Polska opakowanie: torba foliowa z etykietą…
Mąka ryżowa z ryżu kleistego 400gMąkę kleistą, zwaną też słodką, powszechnie wykorzystuje się w formie zagęstnika oraz do wyrobu deserów. Mąka z ryżu kleistego (glutinous), wbrew sugerującej nazwie angielskiej, nie zawiera glutenu. Zawiera natomiast…
Mąka z kasztanów jadalnych 1kgKasztany jadalne (Castanea sativa) rosną na południu Europy, w Polsce można je spotkać w ogrodach botanicznych lub u hodowców kasztanów jadalych. Mają one dobroczynny wpływ na układ immunologiczny - wzmacniają organizm i…
SKROBIA KUKURYDZIANA 1kgSkrobia kukurydziana , znana również jako maizena. Znajduje zastosowanie jako zagęszczacz potraw. Pozyskiwana jest z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej (zmielona kukurydza). Stanowi również niezbędny…
SKROBIA KUKURYDZIANA 500gSkrobia kukurydziana , znana również jako maizena. Znajduje zastosowanie jako zagęszczacz potraw. Pozyskiwana jest z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej (zmielona kukurydza). Stanowi również niezbędny…
SKROBIA KUKURYDZIANA 5kgSkrobia kukurydziana , znana również jako maizena. Znajduje zastosowanie jako zagęszczacz potraw. Pozyskiwana jest z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej (zmielona kukurydza). Stanowi również niezbędny…
Tapioka - granulat 400gTapioka powstaje ze skrobi manioku. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. W formie granulatu wykorzystywana jest do wyrobu legumin, budyniów, czy też tzw. bubble…
Tapioka - granulat 400gTapioka powstaje ze skrobi manioku. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. W formie granulatu wykorzystywana jest do wyrobu legumin, budyniów, czy też tzw. bubble…