Domowe owsiane mleko
Autor: KLData dodania: 01-06-2022Wyświetleń: 261
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Domowe mleko owsiane? Czemu nie!
Do przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników
1 szklanka płatków owsianych
4 szklanki wody
szczypta soli
łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
4 szklanki wody
szczypta soli
łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Płatki owsiane namocz na noc - zalej wodą.
Zmiksuj na gładką konsystencję dodając sól i cukier.
Przecedź przez gęste sitko lub czystą ściereczkę.
Przelej do butelki i schowaj do lodówki, możesz przechowywać 2-3 dni.
Tak przygotowane mleko roślinne możesz stosować jako zamiennik mleka zwierzęcego do picia, gotowania, oraz wypieków.
Komentarze (0)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy