Mleko Migdałowe
Autor: KLData dodania: 06-06-2022Wyświetleń: 496
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Przepis na domowe mleko migdałowe:
Z przepisu powstanie około 1,5 litra mleka migdałowego.
Składniki:
500g migdałów blanszowanych (bez brązowej skórki)
lub
500g migdałów premium
4-5 szklanek wody
Przygotowanie:
Migdały zalej 3 szklankami wody, pozostaw na noc.
Rano zmiel blenderem razem z wodą w której się moczyły.
Przecedź przez gęste sitko lub czystą ściereczkę.

Z przepisu powstanie około 1,5 litra mleka migdałowego.
Składniki:
500g migdałów blanszowanych (bez brązowej skórki)
lub
500g migdałów premium
4-5 szklanek wody
Przygotowanie:
Migdały zalej 3 szklankami wody, pozostaw na noc.
Rano zmiel blenderem razem z wodą w której się moczyły.
Przecedź przez gęste sitko lub czystą ściereczkę.
Przelej do butelki i schowaj do lodówki, możesz przechowywać 2-3 dni.
Tak przygotowane mleko roślinne możesz stosować jako zamiennik mleka zwierzęcego do picia, gotowania, oraz wypieków.
Komentarze (0)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy