MIGDAŁY kalifornijskie PREMIUM 200g
Kalifornijskie migdały to olejne, aksamitne orzechy z jasną skórką i ciemną osłonką. Są świeże, gładkie i wyraźnie pachnące. Są równie słodkie jak migdały europejskie, ale różnią się od nich kawowo- miodową nutą.
Są bogate w białko, błonnik pokarmowy, magnez, potas oraz nienasycone kasy tłuszczowe. Podobnie jak inne orzechy zawierają witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na pracę mózgu. Szczególnie polecane w diecie wegetariańskiej i wegańskiej.
Migdały kalifornijskie są źródłem energii, pomagają obniżyć poziom złego cholesterolu.
Chcesz wydobyć z nich jeszcze więcej smaku? Na minimum 30 minut przed spożyciem zamocz orzechy w ciepłej przegotowanej wodzie. Będą jeszcze bardziej soczyste- jak tuż przed zebraniem.
Migdały kalifornijskie polecają się jako dodatek do śniadania. Doskonale sprawdzą się także w formie dodatku do ciast i deserów.
Kraj pochodzenia: USA lub Australia.
Przepis na domowe mleko migdałowe:
Z przepisu powstanie około 1,5 litra mleka migdałowego.
Składniki:
500g migdałów blanszowanych (bez brązowej skórki),
4-5 szklanek wody
Przygotowanie:
Migdały zalewamy 3 szklankami wody, pozostawiamy na noc. Rano należy zmielić blenderem namoczone migdały razem z wodą w której się moczyły.
Wartość energetyczna:2496 kJ/ 604 kcal
Węglowodany(w tym cukry):7,6g (5g)
Tłuszcze(w tym nasycone):52g (4,7g)
Sól:0,04g
Białko:20g
Duże, Pyszne, z długą datą ważności. Polecam :)
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.