Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przyprawy
NowośćOrzechy ziemne w karmelu z miodem 200g

Orzechy ziemne w karmelu z miodem 200g

8,50 zł brutto/ szt8,10 zł netto
NowośćHibiscus suszony 50g

Hibiscus suszony 50g

6,90 zł brutto/ szt6,57 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Przyprawy

alt

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
18 Ziół Ojca Mateusza 1kg-3165

Zioła zamiast soli-18 Ziół Ojca Mateusza 1kg

29,90 zł brutto/ kg27,69 zł netto
  • Dostępność: Dostępny
Zioła zamiast soli 18 ZIÓŁ OJCA MATEUSZA 1kg Zioła zamiast soli znane również pod nazwą 18 ziół Ojca Mateusza  to kompozycja naturalnych ziół i przypraw, która pozwoli Ci wyeliminować lub ograniczyć ilość soli stosowanej w Twojej diecie. Kompozycja…
kgDo koszyka
dodaj do porównaniadodaj do schowka
42 Klientów kupiło ten produkt

Przyprawy z całego świata są niewielkim i z pozoru mało istotnym dodatkiem do dań. Od wieków, odgrywają jednak taką rolę, że ten, kto je posiadał, mógł liczyć na bogactwo i prestiż. Niezwykłe mieszanki wydobywają ze zwykłych potraw zaskakujący smak, a różnorodność sprawia, że danie za każdym razem może smakować inaczej.

Jeśli używasz tylko soli i pieprzu, a przyprawy egzotyczne znasz tylko z programów kulinarnych, zapoznaj się z naszymi wskazówkami i kup mieszankę, która odmieni Twoje kulinarne życie!

Aromatyczne przyprawy kuchenne - do czego stosować?

Nie sposób wymienić tu choćby części przypraw i zastosowań. Podamy zaledwie kilka przykładów.

  • Szafran - świetnie komponuje się z ryżem, doskonałe urozmaicenie dań z kurczakiem oraz wywarów rybnych.
  • Imbir - popularny dodatek do potraw kuchni azjatyckiej. Stosowany też do marynat, pasztetów, kompotów, grzanego wina i ciastek.
  • Estragon - przyprawisz nim ryby, drób, zupę pomidorową oraz warzywa, takie jak kalafior, kapusta, brokuł czy szparagi.
  • Anyż - można go kochać lub nienawidzić. Tym, którzy darzą anyż ciepłym uczuciem, polecamy dodawać go do kompotów, ciast, chlebów (pieczonych na słodko), a także wołowiny i serów.
  • Kminek - ma wiele zastosowań, jednak najpopularniejsze z nich to ziemniaki, kapusta i mięsa.
  • Rozmaryn - znakomicie wzbogaci smak pieczonych mięs (wieprzowiny, jagnięciny wołowiny, drobiu) i ziemniaków. Nadaje się też do łososia.
  • Goździki - to absolutny must have w przypadku grzanego wina i piwa. Użyjesz ich również, przygotowując pieczoną wieprzowinę, marynowane owoce, szynkę, gorącą herbatę oraz ciasto jabłkowe.

Więcej informacji na temat tego, do jakich dań warto dodawać konkretne przyprawy lub zioła, znajdziesz w opisach poszczególnych produktów i na opakowaniach.

Przyprawy do kuchni - jak stosować?

Aby dłużej zachować świeżość i mieć pewność, że stosujesz tylko najlepsze przyprawy i zioła, pamiętaj o kilku prostych zasadach.

  • Suszone zioła przed dodaniem do potrawy należy rozetrzeć w palcach.
  • Suszone zioła mają intensywniejszy smak niż ich świeże odpowiedniki. Dlatego warto dodać ich nieco mniej.
  • Świeże zioła dodawaj pod koniec gotowania.
  • Doprawiając potrawę przyprawą o dominującym smaku, zadbaj o to, by pozostałe dodatki były łagodne.
  • Przyprawy przechowuj w suchym, zacienionym i przewiewnym miejscu.
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu