Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Kasza bulgur z warzywami
NowośćBanany LIOFILIZOWANE plastry 50g

Banany LIOFILIZOWANE plastry 50g

10,90 zł brutto/ szt10,38 zł netto
NowośćSUMAK mielony PREMIUM 100g

SUMAK mielony PREMIUM 100g

4,90 zł brutto/ szt4,54 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Kasza bulgur z warzywami

Autor: KLData dodania: 27-04-2023Wyświetleń: 287
Kasza bulgur z warzywamialt

Jeśli lubisz szybkie, proste, jednogarnkowe dania, to ten przepis jest dla Ciebie!
Kaszę  możesz zabrać do pracy, następnego dnia jest niezmiennie smaczna.

1 szklanka  kaszy bulgur
2  średnie cukinie
1 papryka czerwona
300g pieczarek
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
200g szpinaku baby
olej rzepakowy do smażenia
½ łyżeczki pieprz czarny mielony
1 łyżeczka  czubrycy zielonej
1 łyżeczka curry
szczypta soli

Kaszę bulgur zalej dwoma szklankami  lekko osolonej wody i gotuj 8-10 minut na minimalnym płomieniu, czasami pomieszaj.
Kasza powinna wchłonąć cały płyn. Jeśli tak się nie stało, odparuj resztę płynu.
Cebulę posiekaj na pół krążki, czosnek na plasterki.
Cukinię i paprykę pokrój w kostkę ok. 1,5 cm
Pieczarki pokrój na plasterki.
W płaskim garnku rozgrzej olej i smaż cebulę i czosnek do  zeszklenia ok. 3 minut.
Dorzuć pokrojoną cukinię i paprykę i pieczarki smaż  przez kilka minut.
Dopraw czubrycą zieloną, curry i pieprzem lub innymi ulubionymi ziołami.
Ugotowaną kaszę bulgur dodaj do warzyw, całość wymieszaj
Na koniec wrzuć szpinak i wymieszaj.
Jednogarnkowe danie gotowe :)


 

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu