Kasza bulgur z warzywami
Autor: KLData dodania: 27-04-2023Wyświetleń: 234
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Kasza bulgur z warzywami.png)
Jeśli lubisz szybkie, proste, jednogarnkowe dania, to ten przepis jest dla Ciebie!
Kaszę możesz zabrać do pracy, następnego dnia jest niezmiennie smaczna.
1 szklanka kaszy bulgur
2 średnie cukinie
1 papryka czerwona
300g pieczarek
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
200g szpinaku baby
olej rzepakowy do smażenia
½ łyżeczki pieprz czarny mielony
1 łyżeczka czubrycy zielonej
1 łyżeczka curry
szczypta soli
Kaszę bulgur zalej dwoma szklankami lekko osolonej wody i gotuj 8-10 minut na minimalnym płomieniu, czasami pomieszaj.
Kasza powinna wchłonąć cały płyn. Jeśli tak się nie stało, odparuj resztę płynu.
Cebulę posiekaj na pół krążki, czosnek na plasterki.
Cukinię i paprykę pokrój w kostkę ok. 1,5 cm
Pieczarki pokrój na plasterki.
W płaskim garnku rozgrzej olej i smaż cebulę i czosnek do zeszklenia ok. 3 minut.
Dorzuć pokrojoną cukinię i paprykę i pieczarki smaż przez kilka minut.
Dopraw czubrycą zieloną, curry i pieprzem lub innymi ulubionymi ziołami.
Ugotowaną kaszę bulgur dodaj do warzyw, całość wymieszaj
Na koniec wrzuć szpinak i wymieszaj.
Jednogarnkowe danie gotowe :)
.png)
Jeśli lubisz szybkie, proste, jednogarnkowe dania, to ten przepis jest dla Ciebie!
Kaszę możesz zabrać do pracy, następnego dnia jest niezmiennie smaczna.
1 szklanka kaszy bulgur
2 średnie cukinie
1 papryka czerwona
300g pieczarek
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
200g szpinaku baby
olej rzepakowy do smażenia
½ łyżeczki pieprz czarny mielony
1 łyżeczka czubrycy zielonej
1 łyżeczka curry
szczypta soli
Kaszę bulgur zalej dwoma szklankami lekko osolonej wody i gotuj 8-10 minut na minimalnym płomieniu, czasami pomieszaj.
Kasza powinna wchłonąć cały płyn. Jeśli tak się nie stało, odparuj resztę płynu.
Cebulę posiekaj na pół krążki, czosnek na plasterki.
Cukinię i paprykę pokrój w kostkę ok. 1,5 cm
Pieczarki pokrój na plasterki.
W płaskim garnku rozgrzej olej i smaż cebulę i czosnek do zeszklenia ok. 3 minut.
Dorzuć pokrojoną cukinię i paprykę i pieczarki smaż przez kilka minut.
Dopraw czubrycą zieloną, curry i pieprzem lub innymi ulubionymi ziołami.
Ugotowaną kaszę bulgur dodaj do warzyw, całość wymieszaj
Na koniec wrzuć szpinak i wymieszaj.
Jednogarnkowe danie gotowe :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy