Goji "szczęśliwa jagoda" nazwa pochodzi od przekonania, że jej spożycie przywołuje dobry humor. Suszone owoce posiadają wysokie walory zdrowotne, jagody zawierają 2500 mg witaminy C, w 100 gramach owoców, co stawia je na trzecim miejscu naturalnych źródeł tej witaminy w świecie, zawierają również : izoleucynę, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, german, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6, E oraz ponad 15% protein, 21 niezbędnych minerałów oraz 19 aminokwasów, jagody goji są super żywnością jedyną w swoim rodzaju.
skład: owoce goji, dwutlenek siarki - konserwant
Pochodzenie: Chiny
Wartość odżywcza | W 100g |
Wartość energetyczna | 1801 kJ/ 420 kcal |
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) | 5,5g (0g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 86g (75g) |
Białko | 3,5g |
Sól | 0g |
Wartość energetyczna: 1801 kJ/ 420 kcal
Węglowodany(w tym cukry): 86g (75g)
Tłuszcze(w tym nasycone): 5,5g (0g)
Sól: 0g
Białko: 3,5g