Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Ciasto migdałowe
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Ciasto migdałowe

Autor: KLData dodania: 11-01-2023Wyświetleń: 1663

Ciasto migdałowealt

bez dodatku mąki pszennej, smakowite i wilgotne
zrób od razu dwie porcje bo znika błyskawicznie :)

 

4 duże jajka

150 g cukru

skórka otarta z cytryny

1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego

200g mąki migdałowej
50g mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder do posypania

 

Keksówkę posmaruj masłem i wysyp bułką tartą lub jeśli wolisz wyłóż papierem do pieczenia.

Piekarnik nagrzej do 170 stopni C.

Jajka ubij z cukrem na puszystą białą masę (ubijaj 10-15minut), dodaj cynamon cejloński i skórkę cytrynową.

Do masy wsyp mąkę migdałową, mąkę tortową, proszek do pieczenia i delikatnie mieszaj do połączenia składników.

Wylej ciasto do przygotowanej foremki, wstaw do piekarnika i piecz przez 40-45 minut

(do suchego patyczka)

Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Podawaj ze świeżymi owocami lu z kulą ulubionych lodów.


Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu