Ciasto migdałowe
Autor: KLData dodania: 11-01-2023Wyświetleń: 582Ciasto migdałowe
bez dodatku mąki pszennej, smakowite i wilgotne
zrób od razu dwie porcje bo znika błyskawicznie :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Ciasto migdałowe.png)
bez dodatku mąki pszennej, smakowite i wilgotnezrób od razu dwie porcje bo znika błyskawicznie :)
4 duże jajka
150 g cukru
skórka otarta z cytryny
1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
200g mąki migdałowej
50g mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder do posypania
Keksówkę posmaruj masłem i wysyp bułką tartą lub jeśli wolisz wyłóż papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzej do 170 stopni C.
Jajka ubij z cukrem na puszystą białą masę (ubijaj 10-15minut), dodaj cynamon cejloński i skórkę cytrynową.
Do masy wsyp mąkę migdałową, mąkę tortową, proszek do pieczenia i delikatnie mieszaj do połączenia składników.
Wylej ciasto do przygotowanej foremki, wstaw do piekarnika i piecz przez 40-45 minut
(do suchego patyczka)
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem. Podawaj ze świeżymi owocami lu z kulą ulubionych lodów.
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy