Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Mąka migdałowa surowa 1kg3

Kontakt

  • P.H.U. "KONRAD" Konrad Lewandowski
    NIP: 822-176-10-78
  • E-mail:sklep@twardyorzech.pl
  • Telefon664054112
    227215936
  • Godziny działania sklepuDział obsługi klienta czynny: pon-piąt. 9.00 - 16.00

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Mąka migdałowa  surowa 1kg-2730
Nowość

Mąka migdałowa surowa 1kg

Dostępność: Dostępny

Cena brutto: 49,90 zł

Cena netto: 46,20 zł

Ilość: kg
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu

Mąka migdałowa 1kg

Zapraszam do spróbowania ciasta z użyciem właśnie mąki migdałowej.

Zadziwiajacy smak. Gorąco polecam!

kraj pochodzenia: Hiszpania, USA

Bliskowschodnie ciasto pomarańczowe

1 pomarańcza
3 jajka
250 g cukru
200 g mąki migdałowej
55 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pomarańczę (w całości) gotujemy przez godzinę na granicy wrzenia. Jajka ubijamy z cukrem, aż nabiorą jasnego koloru. Dodajemy mąkę migdałową, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.Pomarańczę kroimy na kawałki, usuwamy pestki i razem ze skórką miksujemy na puree. Puree pomarańczowe łączymy z przygotowaną masą, przekładamy do małej formy tortowej, wysmarowanej masłem. Pieczemy około 45 minut w 180 st. C.Wystudzone ciasto można posmarować gęstym, greckim jogurtem lub serkiem homogenizowanym wymieszanym z marmoladą pomarańczową. (przepis pochodzi  z blogu p. Oli Lazar)

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl