Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Zupa z soczewicy czerwonej
NowośćAHMAD Herbata SPECIAL BLEND torebki 100x2g

AHMAD Herbata SPECIAL BLEND torebki 100x2g

27,90 zł brutto/ szt22,68 zł netto
NowośćRodzynki zielone PREMIUM 1kg

Rodzynki zielone PREMIUM 1kg

29,00 zł brutto/ kg29,00 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Zupa z soczewicy czerwonej

Autor: KLData dodania: 17-09-2022Wyświetleń: 211

ZUPA Z SOCZEWICYalt


2,5 szklanki soczewicy czerwonej
2 cebule
3 marchewki
mały seler
pietrucha
2 ząbki czosnku
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki przyprawy do rosołu
ziele angielskie
liść laurowy
2-3 łyżki oleju
2 łyżki masła
2 łyżeczki majeranku
pieprz czarny mielony
sól
 
Soczewicę wypłucz na sitku.
Zalej dwoma litrami lekko osolonej wrzącej wody i gotujemy na wolnym ogniu.
Dodaj przyprawę do rosołu, ziele angielskie i liść laurowy i 2 łyżki masła
Cebulę posiekaj, dodaj czosnek i duś na oleju.
Resztę warzyw obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, podsmaż na patelni i dodaj do zupy.
Gdy soczewica będzie prawie miękka, dodaj koncentrat pomidorowy
Gotuj jeszcze 10 minut.
Dopraw do smaku czarnym pieprzem i solą, oraz majerankiem.

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu