Zimowa herbata
Autor: Twardy OrzechData dodania: 30-10-2023Wyświetleń: 206
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Zimowa herbata
Po świątecznych daniach, przyszedł czas na rozgrzewające napoje.
Mamy dla Was propozycję rozgrzewającej i aromatycznej zimowej herbatki.
Jest doskonała :) Spróbujcie!
1 litr gorącej czarnej herbaty
2 pomarańcze
1 cytryna
niewielki kawałek imbiru
3-4 goździki
1 gwiazdka anyżu
1 laska cynamonu cejlońskiego
2 łyżki miodu
3 łyżki syropu malinowego
Przygotuj w garnku litr naparu z czarnej herbaty.
Wyciśnij sok z jednej cytryny i jednej pomarańczy.
Drugą pomarańczę umyj dokładnie i pokrój w plasterki, imbir obierz i pokrój w drobną kostkę.
Do przygotowanej w garnku herbaty dodaj imbir, sok z cytryny, sok z pomarańczy, goździki, kawałek laski cynamonu i gwiazdkę anyżu i sok malinowy.
Całość gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez kilka minut, tak żeby napar nabrał aromatów. Na koniec dosłodź miodem i włóż plasterki pomarańczy.
Nalewaj do dużych kubków.

Po świątecznych daniach, przyszedł czas na rozgrzewające napoje.
Mamy dla Was propozycję rozgrzewającej i aromatycznej zimowej herbatki.
Jest doskonała :) Spróbujcie!
1 litr gorącej czarnej herbaty
2 pomarańcze
1 cytryna
niewielki kawałek imbiru
3-4 goździki
1 gwiazdka anyżu
1 laska cynamonu cejlońskiego
2 łyżki miodu
3 łyżki syropu malinowego
Przygotuj w garnku litr naparu z czarnej herbaty.
Wyciśnij sok z jednej cytryny i jednej pomarańczy.
Drugą pomarańczę umyj dokładnie i pokrój w plasterki, imbir obierz i pokrój w drobną kostkę.
Do przygotowanej w garnku herbaty dodaj imbir, sok z cytryny, sok z pomarańczy, goździki, kawałek laski cynamonu i gwiazdkę anyżu i sok malinowy.
Całość gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez kilka minut, tak żeby napar nabrał aromatów. Na koniec dosłodź miodem i włóż plasterki pomarańczy.
Nalewaj do dużych kubków.
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy