Wegańskie batoniki z daktylami i nerkowcami
Autor: KLData dodania: 14-07-2022Wyświetleń: 227Wegańskie batoniki z daktylami i nerkowcami
300g suszonych daktyli bez pestek
150g orzechów nerkowca
3-4 łyżki masła orzechowego
1/2 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki kakao
ziarenka z laski wanilii
szczypta soli
Do blendera włóż daktyle, orzechy, wiórki kokosowe i zmiksuj.
Do masy dodaj masło, kakao, ziarenka z laski wanilii i szczyptę soli, zmiksuj aż masa się połączy. Jeśli jest zbyt gęsta dla Twojego blendera mieszaj łyżką.
Masę przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20cm, wyrównaj.
Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Pokrój w kwadraty lub prostokąty, jak lubisz
Wszystkiego najsłodszego :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Wegańskie batoniki z daktylami i nerkowcami
.png)
300g suszonych daktyli bez pestek
150g orzechów nerkowca
3-4 łyżki masła orzechowego
1/2 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki kakao
ziarenka z laski wanilii
szczypta soli
Do blendera włóż daktyle, orzechy, wiórki kokosowe i zmiksuj.
Do masy dodaj masło, kakao, ziarenka z laski wanilii i szczyptę soli, zmiksuj aż masa się połączy. Jeśli jest zbyt gęsta dla Twojego blendera mieszaj łyżką.
Masę przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20cm, wyrównaj.
Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Pokrój w kwadraty lub prostokąty, jak lubisz
Wszystkiego najsłodszego :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy