Świąteczny kompot z suszu
Autor: KLData dodania: 17-11-2022Wyświetleń: 160
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Świąteczny kompot z suszu
Kompot z suszu to tradycyjny polski przysmak,bez którego nie może obejść się wigilijna kolacja.
Pachnący owocami, cynamonem przypomina nam magiczne świąteczne chwile.
500g suszonych gruszek
500g suszonych śliwek
500g suszonych jabłek
lub gotowa mieszanka wigilijna
cukier
goździki
laska cynamonu
cytryna
Owoce dokładnie opłucz i namocz przez 15 minut w ciepłej wodzie .
Następnie włóż je do garnka, zalej gorącą wodą.
Dorzuć 8-10 goździków i laskę cynamonu.
Gotuj ponad godzinę.
Dodaj cukier oraz umytą pokrojoną w plasterki całą cytrynę.
Sprawdzić smak kompotu.
Do dekoracji można użyć pokrojonej w plastry pomarańczy ze skórką.

Kompot z suszu to tradycyjny polski przysmak,bez którego nie może obejść się wigilijna kolacja.
Pachnący owocami, cynamonem przypomina nam magiczne świąteczne chwile.
500g suszonych gruszek
500g suszonych śliwek
500g suszonych jabłek
lub gotowa mieszanka wigilijna
cukier
goździki
laska cynamonu
cytryna
Owoce dokładnie opłucz i namocz przez 15 minut w ciepłej wodzie .
Następnie włóż je do garnka, zalej gorącą wodą.
Dorzuć 8-10 goździków i laskę cynamonu.
Gotuj ponad godzinę.
Dodaj cukier oraz umytą pokrojoną w plasterki całą cytrynę.
Sprawdzić smak kompotu.
Do dekoracji można użyć pokrojonej w plastry pomarańczy ze skórką.
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy