Sambal Oelek jest tradycyjnym indonezyjskim sosem wytwarzanym z przecieru z ostrej papryki. Świeża czerwona ostra papryka jest mielona a jej nasiona nadają produktowi unikalnego, bardzo pikantnego smaku, zaś niewielka ilość kwasu octowego zapewnia charakterystyczny, delikatny kwaśno-słodki posmak.
Doskonale sprawdza się jako pikantny sos do kebaba lub dań chińskich i wietnamskich, jednakże ma również wiele innych zastosowań jako ostry dodatek do wielu różnych potraw.
Składniki: czerwona ostra papryka 75%, sól, regulator kwasowości (kwas octowy), substancja konserwująca (benzoesan sodu).
Opakowanie: wiadro 10 kg. (jeśli jesteś zainteresowany zakupem skontaktuj się e-mailem lub telefonicznie)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.