Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Ratatouille (Ratatuj)
NowośćŻURAWINA w gorzkiej czekoladzie 200g

ŻURAWINA w gorzkiej czekoladzie 200g

15,90 zł brutto/ szt12,93 zł netto
NowośćOrzechy Piniowe Cedrowe 200g

Orzechy Piniowe Cedrowe 200g

27,90 zł brutto/ szt27,90 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Ratatouille (Ratatuj)

Autor: KLData dodania: 14-08-2022Wyświetleń: 201
altRatatouille (Ratatuj)

Tradycyjny gulasz z warzyw.
Nie musisz się trzymać dokładnie przepisu,
możesz komponować i przyprawiać dowolnie

1 bakłażan
1 żółta cukinia
1 zielona cukinia
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
3 pomidory
1 cebula biała
1 cebula czerwona

Składniki na sos pomidorowy

przecier pomidorowy
6 suszonych pomidorów w oliwie
30 ml oleju ze słoiczka suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
30 ml oliwy z oliwek
przyprawy i zioła: po pół łyżeczki:   papryki słodkiej i papryki ostrej  oraz sól i pieprzu czarnego  i bazylii

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C
Zacznij od przygotowania sosu pomidorowego:
Przecier pomidorowy zblenduj z suszonymi pomidorami, czosnkiem i oliwami, przelej do rondelka, dodaj przyprawy do smaku – tak jak lubisz i zagotuj.
Warzywa pokrój w plastry.
Na dno naczynia żaroodpornego wylej przygotowany sos, układaj plastry warzyw naprzemiennie tak, żeby pełnić całą przestrzeń. Warzywa oprósz solą  i mielonym pieprzem, posmaruj delikatnie  oliwą z oliwek.
Naczynie przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 50 minut.
Na ostatnie 10 minut  pieczenia  odkryj warzywa, tak żeby się lekko zarumieniły.
Smacznego :)


 


Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu