Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Pasztet z białej fasoli
NowośćSyrop z granatów 300ml

Syrop z granatów 300ml

13,90 zł brutto/ szt13,90 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Pasztet z białej fasoli

Autor: KLData dodania: 20-08-2022Wyświetleń: 707
altPasztet z białej fasoli

2 szklanki fasoli białej
2 cebule
1 jabłko
2 ząbki czosnku
½ szklanki otrąb owsianych
½ szklanki oliwy z oliwek
kilka łyżek oleju do smażenia
3 łyżeczki majeranku
2-3 listki laurowe
szczypta gałki muszkatołowej
2-3 łyżki płatków drożdżowych
sól
pieprz czarny mielony

Fasolę przed gotowaniem namocz w zimnej wodzie przez całą noc.
Ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego.
Cebulę  pokrój w kostkę i zeszklij na  oleju, na koniec dodaj starte na grubych oczkach jabłko i przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż jeszcze przez chwilę.
Ugotowaną fasolę zmiksuj w blenderze, lub przepuść przez maszynkę do mielenia.
Do masy dodaj zeszkloną cebulkę z jabłkiem, oliwę z oliwek,  przyprawy, otręby i płatki drożdżowe wymieszaj do połączenia wszystkich składników, jeśli masa jest zbyt sucha dodaj jeszcze odrobinę oliwy.
Przełóż masę do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch pasztetu posmaruj olejem, wtedy ładnie się zrumieni podczas pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, góra – dół, przez około 40 minut.
Podawaj  chlebem i ogórkiem kiszonym.
Smacznego :)

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu