Mazurek Malinowy z białą czekoladą
Autor: KLData dodania: 29-03-2023Wyświetleń: 439
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Mazurek malinowy z białą czekoladą.png)
Cudowne połączenie malin i białej czekolady.
Wyjątkowo prosty przepis z którym, każdy sobie poradzi!
Piękne jadalne ozdoby i mamy efektowny mazurek wielkanocny.
Zniknie w mgnieniu oka :)
Ciasto kruche
2 szklanki mąki pszennej
200g masła
3 łyżki drobnego cukru
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
szczypta soli
2 żółtka
Nadzienie malinowe
Dżem malinowy bez cukru
Krem
200 g białej czekolady
150 ml śmietanki 30%
Do dekoracji wg Twojej fantazji możesz wykorzystać
Zielone pistacje
Truskawki liofilizowane
Maliny Liofilizowane
Wiśnie liofilizowane
Migdały w czekoladzie limoncello
Migdały w czekoladzie Green Tea
Zimne masło zagnieć szybko z mąką, cukrem, solą i żółtkami, jeśli nie chce się połączyć, możesz dodać 1-2 łyżki śmietany 18%.
Zagniecione ciasto zawiń szczelnie folią i odłóż na co najmniej godzinę do lodówki
Schłodzone ciasto, rozwałkuj na wielkość blaszki (ok 23x35cm), zostaw wyższy brzeg na ok 0,5cm.
Rozgrzej piekarnik na 180 stopni C (góra-dół) i piecz na złocisty kolor przez ok.20-25 minut
Na wystudzone ciasto wyłóż dżem malinowy i rozprowadź równomiernie.
Białą czekoladę pokrój na małe kawałki i przełóż do miseczki. Śmietankę zagotuj i zalej nią pokrojoną czekoladę. Masę delikatnie wymieszaj żeby składniki dokładnie się połączyły.
Przygotowany krem wylej delikatnie na dżem malinowy.
Udekoruj najpiękniej jak potrafisz!
.png)
Cudowne połączenie malin i białej czekolady.
Wyjątkowo prosty przepis z którym, każdy sobie poradzi!
Piękne jadalne ozdoby i mamy efektowny mazurek wielkanocny.
Zniknie w mgnieniu oka :)
Ciasto kruche
2 szklanki mąki pszennej
200g masła
3 łyżki drobnego cukru
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
szczypta soli
2 żółtka
Nadzienie malinowe
Dżem malinowy bez cukru
Krem
200 g białej czekolady
150 ml śmietanki 30%
Do dekoracji wg Twojej fantazji możesz wykorzystać
Zielone pistacje
Truskawki liofilizowane
Maliny Liofilizowane
Wiśnie liofilizowane
Migdały w czekoladzie limoncello
Migdały w czekoladzie Green Tea
Zimne masło zagnieć szybko z mąką, cukrem, solą i żółtkami, jeśli nie chce się połączyć, możesz dodać 1-2 łyżki śmietany 18%.
Zagniecione ciasto zawiń szczelnie folią i odłóż na co najmniej godzinę do lodówki
Schłodzone ciasto, rozwałkuj na wielkość blaszki (ok 23x35cm), zostaw wyższy brzeg na ok 0,5cm.
Rozgrzej piekarnik na 180 stopni C (góra-dół) i piecz na złocisty kolor przez ok.20-25 minut
Na wystudzone ciasto wyłóż dżem malinowy i rozprowadź równomiernie.
Białą czekoladę pokrój na małe kawałki i przełóż do miseczki. Śmietankę zagotuj i zalej nią pokrojoną czekoladę. Masę delikatnie wymieszaj żeby składniki dokładnie się połączyły.
Przygotowany krem wylej delikatnie na dżem malinowy.
Udekoruj najpiękniej jak potrafisz!
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy