Mango lassi
Autor: KLData dodania: 18-05-2023Wyświetleń: 190
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Lubisz orzeźwiające napoje?.png)
Przygotuj Mango Lassi!
Aksamitny w smaku tradycyjny napój kuchni indyjskiej.
Koktajl jest doskonały na lekkie drugie śniadanie lub deser.
Naturalnie słodki i pyszny.
2 bardzo duże dojrzałe mango lub 850g (puszka) pulpy z mango
500ml jogurtu naturalnego
100ml mleka
Przyprawy: mielona kurkuma, cynamon, wanilia
Świeże mango pokrój w kostkę i przełóż do blendera.
Jeśli używasz pulpy mango z puszki, wlej ją do blendera.
Dolej mleko i miksuj chwilę do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dopraw tak jak lubisz mieloną kurkumą, kardamonem, cynamonem, wanilią lub chili
Na koniec dodaj jogurt - miksuj jeszcze chwilę.
Gotowe mango lassi możesz podawać z kostkami lodu.
Smacznego :)
.png)
Przygotuj Mango Lassi!
Aksamitny w smaku tradycyjny napój kuchni indyjskiej.
Koktajl jest doskonały na lekkie drugie śniadanie lub deser.
Naturalnie słodki i pyszny.
2 bardzo duże dojrzałe mango lub 850g (puszka) pulpy z mango
500ml jogurtu naturalnego
100ml mleka
Przyprawy: mielona kurkuma, cynamon, wanilia
Świeże mango pokrój w kostkę i przełóż do blendera.
Jeśli używasz pulpy mango z puszki, wlej ją do blendera.
Dolej mleko i miksuj chwilę do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dopraw tak jak lubisz mieloną kurkumą, kardamonem, cynamonem, wanilią lub chili
Na koniec dodaj jogurt - miksuj jeszcze chwilę.
Gotowe mango lassi możesz podawać z kostkami lodu.
Smacznego :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy