Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Leczo z cukinią
NowośćPromocjaPolecamyPomarańcze suszone plastry 100g

Pomarańcze suszone plastry 100g

10,90 zł9,90 zł brutto/ szt.9,90 zł netto
NowośćMarakuja pulpa z pestkami 850g

Marakuja pulpa z pestkami 850g

17,00 zł brutto/ szt17,00 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Leczo z cukinią

Autor: Twardy OrzechData dodania: 18-07-2023Wyświetleń: 390

Leczo z cukiniąalt


Nie musisz precyzyjnie odmierzać, składników :)   

4 – 5  średnie cukinie (około 1,5kg)
2 średnie papryki czerwone
2 średnie papryki żółte
2 średnie cebule
500g kiełbasy podwawelskiej  (w wersji wegetariańskiej pomiń –będzie tak samo dobre)
2 ząbki czosnku
olej rzepakowy do smażenia
przecier pomidorowy
szczypta papryki ostrej
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka czubrycy zielonej
1 czubata łyżeczka słodkiej papryki mielonej
pieprz czarny mielony
 sól
      
Zacznij od przygotowania warzyw:
cukinia – jeśli jest młoda nie musisz obierać i usuwać gniazd nasiennych, jeśli jest duża i ma grubą skórkę obierz ją i usuń gniazda nasienne – pokrój w kostkę 1,5 -2cm
papryka – usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę 1,5 -2cm
cebula – potrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę lub pokrój drobno
kiełbasa- pokrój w plasterki
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej, wrzuć cebulę i smaż aż się zeszkli, dodaj czosnek i kiełbasę do zrumienienia.
Dorzuć paprykę i cukinię i  smaż aż warzywa zmiękną, ale nie powinny się rozpadać.
Dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Gotuj jeszcze chwilę.

Danie gotowe :) podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu