Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Kotlety z kaszy jaglanej
NowośćZIARNA KAWY w białej czekoladzie 1kg

ZIARNA KAWY w białej czekoladzie 1kg

49,00 zł brutto/ kg39,84 zł netto
NowośćMiód Akacjowy 1kg

Miód Akacjowy 1kg

48,20 zł brutto/ szt.45,90 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Kotlety z kaszy jaglanej

Autor: Twardy OrzechData dodania: 10-02-2024Wyświetleń: 280
Kotlety z kaszy jaglanejalt

1 szklanka suchej kaszy jaglanej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka kurkumy
1łyzeczka papryki słodkiej
½ łyżeczki papryki ostrej
1 łyżeczka przyprawy curry
½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
posiekana natka pietruszki
2 jajka
2/3  szklanki startego parmezanu lub innego twardego  żółtego sera
5-6 łyżek kaszka kukurydzianej  lub bułki tartej
olej do smażenia

Kaszę jaglaną wypłucz dokładnie na sitku, przełóż do garnka i wlej 2,5 szklanki wody.
Gotuj na wolnym ogniu przez ok. 20 minut (do wchłonięcia całej wody, kasza powinna być rozgotowana). Ostudź.
Ostudzoną kaszę wsyp do miski, dodaj przyprawy i jajka ser żółty i natkę pietruszki.
Masę wymieszaj dokładnie, powinna być zwarta tak żeby dało się formować niewielkie kotlety.
Uformowane kotlety otaczaj w kaszce kukurydzianej i usmaż na złocisty kolor.
Podawaj z  ulubioną surówką.

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu