Daktylowe słodkie kulki
Autor: KLData dodania: 01-06-2022Wyświetleń: 249
Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego mocno ściskając. Kulki możesz obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
DAKTYLOWE KULKI – słodka przekąska
1 szklanka daktyli bez pestek możesz użyć daktyli z pestką (trzeba będzie ją usunąć)
3/4 szklanki zmielonych migdałów (mąka migdałowa)
1/2 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki nasion chia
1 łyżka oleju kokosowego
1 czubata łyżka masła orzechowego (np. z kawałkami orzechów)
Wszystkie składniki wrzuć do melaksera lub blendera, mieszaj do rozdrobnienia składników na małe cząsteczki, takie jak lubisz
Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego mocno ściskając. Kulki możesz obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Gotowe :)
Komentarze (0)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy