Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Ciasto migdałowo pomarańczowe
NowośćLawenda suszona kwiat 50g

Lawenda suszona kwiat 50g

6,90 zł brutto/ szt.6,57 zł netto
NowośćPISTACJE łuskane nieblanszowane 200g

PISTACJE łuskane nieblanszowane 200g

23,90 zł brutto/ szt22,76 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Ciasto migdałowo pomarańczowe

Autor: Twardy OrzechData dodania: 31-10-2023Wyświetleń: 601
Ciasto migdałowo pomarańczowe
alt
1 pomarańcza
3 jajka
200 g cukru (1 szklanka)
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
200 g mąki migdałowej (2 niepełne szklanki)
55 g mąki pszennej (1/3 szklanki)
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pomarańczę (w całości) gotuj przez godzinę na granicy wrzenia.
Jajka ubij z cukrem, aż nabiorą jasnego koloru i będą puszyste.
Dodaj mąkę migdałową, przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia, wymieszaj delikatnie.
Pomarańczę razem ze skórką pokrój na kawałki, usuń pestki i zblenduj na puree.
 Puree pomarańczowe połącz przygotowanym ciastem, przełóż do małej formy tortowej, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką.
Piecz około 45 minut w 180 stopniach C.


 

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu