Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Ciasto migdałowe ze śliwkami
NowośćAnanasy kandyzowane krążki 500g

Ananasy kandyzowane krążki 500g

19,90 zł brutto/ szt18,95 zł netto
NowośćOrzechy NERKOWCE 500g (słoik PET)

Orzechy NERKOWCE 500g (słoik PET)

25,90 zł brutto/ szt24,67 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Ciasto migdałowe ze śliwkami

Autor: KLData dodania: 10-10-2022Wyświetleń: 181
Ciasto migdałowe ze śliwkamialt

Wilgotne, banalne w przygotowaniu ciasto.
Korzystajcie z jesiennych śliwek :)

300 g śliwek węgierek
5 jajek dużych jajek
120 g cukru
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
250g mąki migdałowej
50g płatków migdałowych

Ze śliwek usuń pestki i pokrój na połówki.
Żółtka oddziel od białek.
Białka ubij na  pianę.
W oddzielnej misce ubij żółtka  z cukrem i cukrem z wanilią na białą puszystą masę (ok. 10 minut)
Do ubitej masy dodaj mąkę migdałową i wymieszaj.
 Następnie dodaj ubite białka i bardzo delikatnie, łyżką połącz z masą migdałową.
Ciasto przełóż do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 20-22cm)
na wierzchu układaj śliwki. Posyp płatkami migdałowymi
Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz 35-40 minut

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu