Chleb twarogowy pełen ziaren
Autor: KLData dodania: 29-08-2022Wyświetleń: 11132Chleb twarogowy pełen ziaren
Zaskakujący w smaku chlebek bez mąki, drożdży i zakwasu.
Ciekawe połączenie twarogu i dobroci ziaren.
Spróbuj, nie będziesz żałować :)
500 g dobrej jakości twarogu półtłustego niemielonego
120 g płatków owsianych
150 g otrębów owsianych
3 jajka
30 g siemienia lnianego złocistego
30 g pestek słonecznika
30g pestek dyni do posypania chleba
50 g orzechów laskowych (rozdrobnij nieco)
15 g proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
Twaróg rozkrusz na drobne kawałeczki
Dodaj do niego pozostałe składniki
Wymieszaj energicznie do połączenia wszystkiego w całość
Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,papier możesz lekko nasmarować olejem.
Ugnieć dokładnie, wygładź zwilżoną w wodzie dłonią i posyp pestkami dyni.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut.
Smacznego :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Chleb twarogowy pełen ziaren.png)
Zaskakujący w smaku chlebek bez mąki, drożdży i zakwasu.
Ciekawe połączenie twarogu i dobroci ziaren.
Spróbuj, nie będziesz żałować :)
500 g dobrej jakości twarogu półtłustego niemielonego
120 g płatków owsianych
150 g otrębów owsianych
3 jajka
30 g siemienia lnianego złocistego
30 g pestek słonecznika
30g pestek dyni do posypania chleba
50 g orzechów laskowych (rozdrobnij nieco)
15 g proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
Twaróg rozkrusz na drobne kawałeczki
Dodaj do niego pozostałe składniki
Wymieszaj energicznie do połączenia wszystkiego w całość
Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,papier możesz lekko nasmarować olejem.
Ugnieć dokładnie, wygładź zwilżoną w wodzie dłonią i posyp pestkami dyni.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut.
Smacznego :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy