Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Chleb twarogowy pełen ziaren
NowośćWiśnie LIOFILIZOWANE połówki 500g

Wiśnie LIOFILIZOWANE połówki 500g

112,00 zł brutto/ szt106,67 zł netto
NowośćMąka z kasztanów jadalnych 250g

Mąka z kasztanów jadalnych 250g

18,90 zł brutto/ szt18,00 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Chleb twarogowy pełen ziaren

Autor: KLData dodania: 29-08-2022Wyświetleń: 11132

Chleb twarogowy pełen ziarenalt


Zaskakujący w smaku chlebek bez mąki,  drożdży i zakwasu.
Ciekawe połączenie twarogu i dobroci ziaren.
Spróbuj, nie będziesz żałować :)

500 g dobrej jakości twarogu półtłustego niemielonego
120 g płatków owsianych
150 g otrębów owsianych
3 jajka
30 g siemienia lnianego złocistego
30 g pestek słonecznika
30g pestek dyni do posypania chleba
50 g orzechów laskowych  (rozdrobnij nieco)
15 g proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli

Twaróg rozkrusz na drobne kawałeczki
Dodaj do niego  pozostałe składniki
Wymieszaj energicznie do połączenia wszystkiego w całość
Przełóż masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia,papier możesz lekko nasmarować olejem.
Ugnieć dokładnie, wygładź zwilżoną w wodzie dłonią i posyp pestkami dyni.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut.
Smacznego :)

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu