Barszcz czerwony wigilijny
Autor: KLData dodania: 02-12-2022Wyświetleń: 248
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Barszcz czerwony wigilijny
Kolacja wigilijna z barszczykiem czerwonym czy zupą grzybową?
U nas podajemy do wyboru i grzybową i barszczyk!
Pewnie macie swój przepis na barszczyk czerwony, jeśli nie skorzystajcie z naszego :)
2,5 l wody,
pęczek włoszczyzny,
3 liście laurowe
800 g buraków czerwonych lub 100g buraków suszonych
6 ziarnek ziela angielskiego,
6 ząbki czosnku,
Barszczyk czerwony Dziadunia,
sól,
8 ziarenek pieprzu czarnego ziarna
pieprz czarny mielony
,
Włoszczyznę obierz, włóż do garnka i zalej ok 2,5l wody, zagotuj
Buraki obierz i pokrój w mniejsze cząstki, wrzuć do bulionu (jeśli używasz buraków suszonych również wsyp do garnka).
Dodaj przyprawy: ziele, listek, czosnek, sól, pieprz czarny ziarna.
Całość gotuj do miękkości.
Wlej barszczyk czerwony dziadunia, zagotuj, dodaj majeranek, pieprz czarny mielony i dopraw do smaku.
Jeśli chcesz mieć czysty barszczyk przecedź go przed podaniem.
Smacznego :)

Kolacja wigilijna z barszczykiem czerwonym czy zupą grzybową?
U nas podajemy do wyboru i grzybową i barszczyk!
Pewnie macie swój przepis na barszczyk czerwony, jeśli nie skorzystajcie z naszego :)
2,5 l wody,
pęczek włoszczyzny,
3 liście laurowe
800 g buraków czerwonych lub 100g buraków suszonych
6 ziarnek ziela angielskiego,
6 ząbki czosnku,
Barszczyk czerwony Dziadunia,
sól,
8 ziarenek pieprzu czarnego ziarna
pieprz czarny mielony
,
Włoszczyznę obierz, włóż do garnka i zalej ok 2,5l wody, zagotuj
Buraki obierz i pokrój w mniejsze cząstki, wrzuć do bulionu (jeśli używasz buraków suszonych również wsyp do garnka).
Dodaj przyprawy: ziele, listek, czosnek, sól, pieprz czarny ziarna.
Całość gotuj do miękkości.
Wlej barszczyk czerwony dziadunia, zagotuj, dodaj majeranek, pieprz czarny mielony i dopraw do smaku.
Jeśli chcesz mieć czysty barszczyk przecedź go przed podaniem.
Smacznego :)
Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy