Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Barszcz czerwony wigilijny
NowośćZIARNA KAWY w białej czekoladzie 1kg

ZIARNA KAWY w białej czekoladzie 1kg

49,00 zł brutto/ kg39,84 zł netto
NowośćMiód spadziowy z terenów leśnych 1kg

Miód spadziowy z terenów leśnych 1kg

48,20 zł brutto/ szt.45,90 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Barszcz czerwony wigilijny

Autor: Twardy OrzechData dodania: 15-12-2023Wyświetleń: 471
Barszcz czerwony wigilijnyalt

Kolacja wigilijna z  barszczykiem czerwonym czy zupą grzybową?
U nas podajemy do wyboru i grzybową i barszczyk!

Pewnie macie swój przepis na barszczyk czerwony, jeśli nie skorzystajcie z naszego :)

2,5 l wody,
pęczek włoszczyzny,
3 liście laurowe
800 g buraków czerwonych lub 100g buraków suszonych
6 ziarnek ziela angielskiego,
6 ząbki czosnku,
sól,
8 ziarenek pieprzu czarnego ziarna
pieprz czarny mielony
,
Włoszczyznę obierz, włóż do garnka i zalej ok 2,5l wody, zagotuj
Buraki obierz i pokrój w mniejsze cząstki, wrzuć do bulionu (jeśli używasz buraków suszonych również wsyp do garnka).
Dodaj przyprawy: ziele, listek, czosnek, sól, pieprz czarny ziarna.
Całość gotuj do miękkości.
Wlej barszczyk czerwony dziadunia, zagotuj, dodaj majeranek, pieprz czarny mielony i dopraw do smaku.
Jeśli chcesz mieć czysty barszczyk przecedź go przed podaniem.
Smacznego :)

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu