Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Nasze przepisy » Aromatyczne pieczone warzywa
NowośćAHMAD Herbata SPECIAL BLEND torebki 100x2g

AHMAD Herbata SPECIAL BLEND torebki 100x2g

27,90 zł brutto/ szt22,68 zł netto
NowośćOrzechy Piniowe Cedrowe 200g

Orzechy Piniowe Cedrowe 200g

27,90 zł brutto/ szt27,90 zł netto
Inpost Paczkomaty
alt
  • PayU
  • Przelewy24

Aromatyczne pieczone warzywa

Autor: KLData dodania: 20-08-2022Wyświetleń: 159

Aromatyczne pieczone warzywaalt


Wyjątkowo prosty przepis… a w zasadzie jego brak ;)
Wszytko możesz zrobić “na oko” tak jak lubisz  :)

2 małe zielone cukinie
2 małe żółte cukinie
1 bakłażan
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 niewielki bakłażan
15 pieczarek
1 cebula biała
kilka ząbków czosnku
kilka łyżek oleju

przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, czubryca zielona, oregano, bazylia

Warzywa pokrój w kostkę, nie musisz się specjalnie starać.
Pokrojone warzywa wsyp do miski, skrop delikatnie olejem, posyp przyprawami.
Blachę, najlepiej taką dużą z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, wysyp przygotowane i przyprawione warzywa
Wstaw do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni, góra dół, piecz ok 25-30 minut, jeśli lubisz chrupiące warzywa, kontroluj proces pieczenia, czasem wystarczy tylko kilka minut :)

Moja rodzina uwielbia jeść je z ryżem basmati w towarzystwie domowego  sosu czosnkowego przygotowanego na bazie jogurtu i świeżego czosnku.

Przejdź do strony głównejWróć do kategorii Nasze przepisy
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu